NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Diszkréten napsárga esküvők

2016. április 26. 18:55 - nagynapneked

A mostani bejegyzés az egyik kedvenc színemről, a sárgáról fog szólni. Rengeteg jót meséltem már erről a színről és most, hogy eltűnőben van a tél ideje  előkapni a kedvenc színes ruhákat, bevásárolni az élénk színű virágokból és tervezni pár  napsárga dolgot az esküvőre.

Rengetegszer tették fel már nekem a kérdést: „Melyik a kedvenc színed?”. Erre sosem tudtam és nem is akartam válaszolni, hiszen ez annyira hangulat függő.. meg helyszín függő, és élethelyzet, és napszak és évszak és még sorolhatnám.

Jelenleg azonban óriás lakásfelújításba fogtuk és az inspirációs képeket nézegetve valahogy mindig visszataláltam ugyanazokhoz a színkombinációkhoz. Ez pedig a fehér, fekete, szürke és sárga szemet gyönyörködtető összhangja. A mai bejegyzésben pedig megpróbálom esküvői keretek közé integrálni ezt a csoda színt.
sarga6.jpg

Tudtátok, hogy a színek milyen nagy hatással vannak mindennapjainkra?

Állítólag a színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is.  A lakásunkban lévő színek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A minket körülvevő színek le tudják csillapítani az elménket vagy éppen hogy energiával töltenek fel minket. Hatnak a hangulatunkra, egészségünkre és a boldogságunkra is.

A sárga szerencsére a vidámságot szimbolizálja (ami kell is majd a lakásba, mivel a másik fő színünk a szürke, az pedig a depresszió színe, így szerintem csodás összhangot alkotnak majd együtt. :D Nem mondok le a szürkéről sem. Imádom. Azt is.)

A sárga szín vidám, jókedvű, szeretetteljes szín. Melegséget, energiát sugall, stimulálja az idegrendszert és a mentális folyamatokat, optimizmust és boldogságot áraszt, ösztönzi a kommunikációt, inspirál és beindítja a kreativitást, aktivizálja a memóriát és elősegíti a koncentrációt. Szóval szeretjük. :)

Azonban mint minden másban, ebben is jobb mértéket tartani. A mottóm itt is: a kevesebb, több! :) Ne árasszuk el az egész esküvőt napfényes kiegészítőkkell! A  sárga mértékkel való használata azonban csodásan dinamikus és üdítő kombinációkat eredményez. Használjuk apró dolgok kihangsúlyozására, teremtsünk vele egyensúlyt a térben.

Eszméletlenül vidám és kacér megjelenést kölcsönöz minden menyasszonynak egy nem szokványos sárga , lágy esésű ruha. Olyan apró kiegészítőkkel javíthatjuk tovább az összhatást mint például egy vidám nyaklánc vagy a csokorban megjelenő sárga virágok. Ha meghívónak ilyen színt választunk érdemes az esküvőn is megjeleníteni akár asztali elemként, akár az ültetőkártyáknál.

Íme pár tipp, hogy mire is gondolok és mi az amit a Nagy nap Neked megvalósít akkor, ha egy sárga imádó menyasszony tér be hozzám.

Levezetésnek pedig „Te tudtaaaaaad?” című rovatunk következik:

Franciaországban a 10. században erre a színre festették az árulók és a bűnözők házainak ajtaját. Hát ha ilyen lett volna, kiegyezem egy börtöntöltelék szomszéddal:

sarga9.jpg

Amerikában az eladott ceruzák 75%-ának külseje sárga. Hm.

Bár optimista színként tartják számon, mégis az emberek jobban elvesztik a türelmüket az ilyen színű szobában és a babákat is könnyebben sírásra készteti. :( 

Autóversenyeknél ilyen színű zászlóval hívják fel a pilóták figyelmét. Ez is jól mutatja, hogy mennyire figyelemfelkeltő lehet ez a szín és, hogy nem célszerű sárgába borítani az egész rendezvényt. :)

 

Kitti

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

 

képek: pinterest.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr778662700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása