NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Pantone 2017 - A tavaszi esküvők színpalettája

2016. november 07. 17:03 - nagynapneked

Bár még bele sem lendültünk a télbe, máris a tavaszra koncentrál mindenki. - A karácsonyi nyüzsgést leszámítva. Ha új év, akkor pedig új top 10-es színskála a Pantone jóvoltából.

Egy kis „mi micsoda”. A Pantone skála alapvetően a grafikai- és nyomdaiparban leginkább elfogadott színkommunikációs eszköz. A színek pontos meghatározására alkalmazzák. Az egész világon egységes, így lehetséges, hogy a nyomdák a világ minden szegletében ugyan azt a színt tudják létrehozni. És ami nekünk még fontosabb: A Pantone minden évben kiadja az év színeit, amik nagyban hivatottak befolyásolni a trendeket. A nyomdai gyártástól elkanyarodhatunk a divat színtrendjeihez, onnan pedig már csak egy lépés, hogy az esküvői színpalettánkba is beleszőjük őket.

Ha nincs ötleted, hogyan állj neki a színek összeállításának, kattints erre a cikkre, mert itt részletesen is leírnom, hogyan néz ki elméletben és gyakorlatban egy színpaletta megalkotása.

Nézzük hát a jövő évi előrejelzéseket.
262db24a4f5dbde0b0f9beef87a42520.jpg
A Pantone oldaláról idézve, a jövő tavaszi top 10 színek a vitalitást, pihenést és a szabadban töltött pillanatokat idézik. A színárnyalatok a minket körülvevő természetet idézik fel, világos, élénk igazi tavaszi színek.

NIAGARA
A Pantone Color Fashion Report listavezetője. A Niagara egy klasszikus farmer- szerű kék. Szerintem elég kedvelhető és jól variálható szín. Bár kevés kék esküvőt látni, kiegészítő színként tuti befutónak ígérkezik.

LAPIS BLUE
A 2016-os "Snorkel Blue"-t váltja fel a kék ezen árnyalata. Bár ilyet nem illik mondani, de én alig látom a különbséget. Igazából nem is bánom, mert ez a szín, elég nagy kedvencem.

ISLAND PARADISE
Trópusi pihenés, nyugalom, feltöltődés. Frissítő kék szín, egy képzeletbeli tengerpartot idézve. Igazán emblematikus megnevezés és szín kombináció, a tavalyi „Limpet Shell” színhez lehetne leginkább hasonlítani.

PRIMROSE YELLOW
Kankalinszínű szikrázás. Az egyik legmelegebb szín a listán. Erőteljes, javasolt a kevesebb, több elvét alkalmazni, ha ezt a színt választjátok. Nagy szerelem a sárga, itt olvashattok róla bővebben, én nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen koncepciók születnek majd, ezzel a színnel.

FLAME
Ilyen erőteljes szín a 2016-os skálán talán nem is volt. Piros alapú naracs, rendkívül erőteljes és domináns szín. Én mindenképpen valami modern közegbe integrálva tudnom elképzelni, fehérrel, esetleg a hozzá illő mélykék és szürke árnyalatokkal. Rendkívül friss és fiatalos szín.
7dd50b1c1aa4f4e49f767bcb11587685.jpg

PALE DOGWOOD
Leheletnyi változtatás az idén közkedvelt „Rose Kvarz”-hoz képest. Aki megőrült az idei évben ezért az árnyalatért, jövőre sem fog csalódni. Nyugodt hangulatot árasztó, békés rózsaszín árnyalat. Ránézésre is puha a tapintása, nem tudok elképzelni érdes dolgot, aminek ilyen színe van.

GREENERY
Frissítően üde zöld szín, melyről már tényleg el tudom képzelni, hogy a természet inspirálta. A tavasz első zöld levelei pontosan ilyen színben pompáznak. A Pantone ezt a színt úgy magyarázza, olyan, mint egy mély lélegzet - bár én azt kékek gondoltam.

KALE
Egy másik típusú zöld. Leginkább a katonai egyenruha zöldjéhez tudnám hasonlítani, de a Pantone szerint ez az egészséges életmód, a szabadban eltöltött pillanatok emlékképeit hivatott jelképezni.
213ef6cb333af01158a4b9a4e12257bc.jpg
PINK YARROW
Erőteljes pink szín, ehhez hasonlót sem tudnék mondani az idei listából. Hóbortos színárnyalat, elég óvatosnak kell vele lenni, főleg ha esküvőről van szó. Kizárólag virágcsokrokban tudnám elképzelni, már nem vagyok benne biztos, hogy létezik ilyen színű virág. :)

HAZELNUT
A mogyoró, az idei „Iced Coffee”. Kulcsfontosságú eleme a semleges színeknek egy- egy palettán. Nagyon földközeli árnyalat, őszre is abszolút el tudom képzelni. Szerényen becsatlakozik az első 9 színhez utolsóként, azonban érdemes vele kalkulálnunk, mert egy rendkívül jól párosítható szín.
d3ffcb467b23c67d2e850295f20fd308.jpg
Bár elsőre egy-két szín nagyon meredeknek tűnhet, remélem a mood-okkal azért sikerült megszerettetnem veletek a színeket. Én nagyon várom már a tavaszt, és amint látok szupermenő esküvős megoldásokat a paletta színeiben, azonnal el is hozom Nektek!

13fd0df1aa36925feda7cd90be22d2cd.jpg

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Az információk a www.pantone.com oldalról származnak vegyítve saját agyam szüleményeivel.
A képeket természetesen ma is a www.pinterest.com oldal biztosította.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2811939597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása