NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

5 tipp a tökéletes DIY virágcsokorért

2017. január 22. 17:16 - nagynapneked

Sokan tervezitek, hogy saját kezűleg készítetek dolgokat az esküvőtökre, esetleg csak imádtok mindent ami DIY? Ma egy „Hogyan készíts igazán szuper csokrot esküvőre, ajándékba vagy akár otthonra” bejegyzést hoztam Nektek. 

A csokrot készíteni első ránézésre nem is olyan bonyolult. Végül is csak növények, váza és egy jól megválasztott kompozíció kérdése az egész, nem? Hát nem egészen! Ha azt szeretnétek, hogy a csokor tartós legyen és esetleg tovább bírja, mint egy tábla csoki az oviban, vagy ne egy óriási elburjánzott rétnek nézzen ki, akkor bizony van egy – két trükk, amit érdemes betartani.

1. KUTATÓMUNKA

A jó munkához idő és energia kell, ne essetek neki egyből a csokorkészítésnek. Olvasgassatok picit róla, nézelődjetek a neten, ismerjétek meg a virágfajtákat, a színeket, a formájukat. Gyűjtsetek inspirációt és tervezzétek meg gondolatban a csokrot. Elsőre túlzásnak tűnhet a dolog, de hidd el, ha a virágárúsnál próbálod edönteni, hogy milyen színből szeretnéd a csokrot, akkor úgyis elkap a hév és össze vissza fogsz vásárolni mindent, szóval annak sosincsen jó vége. Tervezz!

b9749f325192838b839325e23a25416c.jpg

2. NE VIDD TÚLZÁSBA

Gondolom beszippantott Titeket a Pinterest és máris profi virágkötőnek készültök, (velem legalábbis mindig ez van) de próbáljatok meg egy vagy két virágfajtát kiválasztani és azokból megálmodni a kompozíciót. Első nekiugrásra, ez is csodás lesz! Ha bevállalósabbak vagytok, akkor pedig ezen a linken lépésről lépésre tudjátok elsajátítani a most óriás népszerűségnek örvendő, oversize virágcsokor készítését. 

3. ESZKÖZÖK

Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz: ( a virágokon kívül ) olló, szalag, drót, tűzők, vizes oázis. Ezek biztosan alapkellékek, nélkülük neki se álljatok a csokrok elkészítésének.

4. SZÍVÓS NÖVÉNYEK

Ha esküvőre, partyra készülnek a virágok és nem szeretnétek kockáztatni, az esemény előtt 24 órával készítsétek el a csokrot. A virágokat hűvös, árnyékos helyen tartsátok. Tiszta vizet öntsetek a vázákba és azokat a leveleket, amik a vízbe lógnának, várjátok le. Ezzel nyertek egy kis időt nekik.

5. KÉRJ SEGÍTSÉGET

Együtt minden könnyebb. Biztos akad olyan barát és barátnő, aki szívesen asszisztál a nagy napra készített csokor megalkotásában. Ha pedig már minden startolhat, egy kis minőségellenőrzés sosem árthat, lessétek meg, hogy tényleg egyben maradnak e az alkotások. Több szem többet lát. :)

+1: Mindig készíts próba csokrot, ne az esküvőd előtti nap derüljön ki számodra is, hogy mégis profi segítségét kellett volna kérned. Sok gyakorlás és szuper érzék kell egy tökéletes és tartós csokor elkészítéséhez, ha igazán biztosra szeretnél menni, bízz meg egy hivatásos virágkötőt.

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

fotók: pinterest.com

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8912145767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása