NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

8 tipp sátras esküvőre készülőknek

2017. február 05. 11:54 - nagynapneked

Mostanában egyre népszerűbbek a sátras esküvők, teljesen joggal. :

Egy jól kiválasztott sátor remekül ötvözi a szabadtéri rendezvények kellemes, természetközeli hangulatát és a beltéri események megnyugtató biztonságát. 

Ahhoz azonban, hogy egy ilyen esküvő zavartalanul menjen, van pár fontos szempont, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani.  Íme, a legfontosabbak: 

ff79f9acfbe0e70a437d4d3596307bbe.jpg

1. A rossz időjárás toleranciája

Mielőtt végleg a sátras esküvő mellett döntötök, gondoljátok végig, milyen érzés lenne ha mégis esne az eső. Természetesen senki sem szeretne zivataros esküvőkbe belegondolni, de érdemesebb a helyszínválasztás előtt szembesülni ezekkel a dolgokkal, sem mint magán az esküvő napján. :) Garancia és jó válasz nincsen, a lényeg, hogy jól gondoljatok át minden variációt.

nagynapneked.jpg

2. B terv

Készítsünk “Bad weather plan”-t. Elengedhetetlen és óriási megnyugvást is jelent. Minden esetben olyan helyre tervezzük a sátrat, ahol nem megfelelő időjárási körülmények esetén be tud menekülni a násznép egy fedett, meleg helyre és ott tudja zavartalanul folytatni amint elkezdett. :)

3. Hőszabályozás

Július közepére ne tervezzetek esküvőt jeges italok, hűsítők és légkondi nélkül. Ugyanígy az őszi hónapoktól érdemes már fűtőberendezésekkel, pokrócokkal kalkulálni, hiszen biztosan minden vendégseregben van olyan, aki olyan mint én és már 23 fokban fázik. 

sator1.jpg

4. Bérleti költségek

Valamiért sokan azt hiszik, hogy egy sátras esküvő olcsóbb, mint egy rendezvényhelyszín kibérlése. Sajnos ez nem így van. Minden sátras esküvőre, legyen az bárhol és bármilyen messze a B opciós helyszínünktől, komplett struktúrát kell kialakítani. Legjobb esetben van a közelben áram és vízvételi lehetőség, azonban ezeket is el kell juttatni a sátorig. Szóba jöhet plusz költségként a generátor, hordozható mellékhelyiség, mobil öltöző, asztalok, székek, evőeszközök, poharak, rengeteg hűtő, pultok stb… Ezekkel érdemes már az elején kalkulálni.

6. Alvállalkozók

Minden esetben készítsétek fel az alvállalkozókat arra, hogy sátorban tartjátok az esküvőtöket. A catering szolgáltatótól a fotóson át a DJ-ig mindenkinek tudnia kell, hogy pontosan milyen feltételek lesznek adottak a helyszínen és biztosan rengeteg kérdésük is lesz a sátor méretével, áramkiállásokkal, rossz idős tervekkel kapcsolatban.

nn.jpg

7. Alaprajz

Gondos odafigyelést igényel és elengedhetetlen egy jó tervező applikáció, ahol megalkothatjátok saját alaprajzotokat és tudtok sakkozni a kellő mennyiségű asztallal, pultokkal, dekor elemekkel, tánctérrel és azzal a rengeteg mindennel, ami még elengedhetetlen a zavartalan lebonyolításért. Nagyon hasznos kis app-ok vannak, ezt a lépést se hagyjátok ki! :)

c78c9aaad7e9258a928452d3b49155ae.jpg

8. Ha a bulinak vége…

Ha esküvőszervező nélkül vágtok neki a szervezésnek, gondolnotok kell arra is, hogy a nagy nap a lefekvéssel nem ér véget. A sátorért az esemény végén vagy legkésőbb másnap biztosan jönni fognak a szállítók, így előre egyeztessétek le a sátor és az egyéb eszközök elvitelének timingolását.

 

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! Írj a kitti.boros@nagynapneked.hu címre.

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Képek: pinterest.com

Szólj hozzá!

Esküvői alkohol kisokos

2017. január 29. 19:19 - nagynapneked

Miből mennyit?

Kényes kérdés ez az alkoholfogyasztás dolog. Ha túl kevés van belőle az a baj, ha túl sok, akkor pedig az. :)

Az alkoholfogyasztásnak és felszolgálásnak is ugyanúgy, mint a legtöbb dolognak bevállt, van egy módszere az esküvőkön. A legegyszerűbb szemléltetés érdekében íme egy ábra, amit érdemes alkalmazni, ha saját magatok tervezitek meg az italmennyiségeket.

Kezdésnek legegyszerűbb, ha három csoportra osztjátok az italokat. A sör, bor és tömény italválaszték biztosan lefedi mindenki ízlését. Normál fogyasztás mellett egy üveg bort 4 fő iszik meg, míg egy üveg töményből kb. 18 főnek tudunk tölteni. 

alcohol.jpg

Óránként egy kör itallal számolunk az első hat órában. Valószínű ezután úgyis ketté osztódik a társaság és lesznek akik alkoholmentes italokkal folytatják és lesznek, akik dupláznak. :)

A lényeg, hogy a helyszínnel egyeztessetek az esküvőt megelőzően, és tisztázzátok a italok timingolását, akkor nagy baj már nem lehet. 

Csin-csin!

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Szólj hozzá!

Esküvő a sivatagban

2017. január 26. 18:02 - nagynapneked

Szuper esküvőre bukkantam a Green Wedding Shoes oldalán. Szeretném megmutatni Nektek, hiszen az egész hangulata eszméletlenül a szívemhez nőtt. 

jtruins-wedding-06-2.jpg

A nap főszereplői Krystal és Josh, akik egy varázslatos és bensőséges sivatagi esküvőt álmodtak meg maguknak barátaikkal és szeretteikkel. 

A helyszín, Ruin Venue egy 160 hektáros kanyonban található, Pioneertown / Califronia / közlében. Az 1920-as években egy bányászcsalád élt és dolgozott ezen a területen, ők építették a most romosan álló kőházat. 

jtruins-wedding-24.jpg

A helyszín amúgy rendezvényhelyszínként  üzemel, szóval nem Krystal és Josh volt az egyetlen, akik itt tartották az esküvőjüket, de ez szerintem semmit nem veszít a hely szépségéből. Az esküvő minden elemét saját maguk álmodták meg és kis családi és baráti szívességgel, de ők is valóstották meg. A menyasszony csokra is saját készítésű, a tiarája pedig egy antik Indonéz fejdísz, amit felújíttatott az esküvőre. 

Számomra a zene mindig nagyon fontos elemét képezi az esküvőknek, illetve úgy általában az egész életemnek, így mindig lázba jövök, ha valami nagy kedvenc hangzik el bevonuláskor, az aláíráskor, vagy a kivonuláskor vagy bármikor. Itt is ez történt. A GWS beszámolója szerint a következő dalok szólaltak meg a szertartás alatt: 

kepernyofoto_2017-01-22_20_54_15.png

Szóval én csak szeretnék bíztatni mindenkit, hogy EZT IS LEHET! TESSÉK ATOM MENŐ ZENÉKET VÁLASZTANI AZ ESKÜVŐRE. 

És ha az lenne az első gondolatotok, hogy "dehát itthon nincs is sivatag..." akkor hessegessétek is el, mert vannak ennél is csodálatosabb helyek itthon, ahol ugyan ilyen, sőt még szuperebb esküvőt lehet tartani. 

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

 

photography: Caleb John Hill Photography // venue: The Ruin Venue in Pioneertown, California // event design, planning + florals: the couple // wedding dress: Claire Pettibone // veil: Claire Pettibone // reception headpiece: antique Indonesian tiara refurbished and embellished by the bride // shoes: Jeffrey Campbell // bridesmaid dresses: the Reformation // hair + makeup: Lauren Paez Burt // groom suit: Burberry // invitation: Blue Eye Brown Eye // program: DIY // catering: Max City BBQ // pies: Modern Love Pie // rentals: Thrifted Sister VintageBaker Party RentalsToast Party Rentals // officiant: Andres Rigal // ceremony music: Whiskey Business // reception music: Boys Regular

Szólj hozzá!

5 tipp a tökéletes DIY virágcsokorért

2017. január 22. 17:16 - nagynapneked

Sokan tervezitek, hogy saját kezűleg készítetek dolgokat az esküvőtökre, esetleg csak imádtok mindent ami DIY? Ma egy „Hogyan készíts igazán szuper csokrot esküvőre, ajándékba vagy akár otthonra” bejegyzést hoztam Nektek. 

A csokrot készíteni első ránézésre nem is olyan bonyolult. Végül is csak növények, váza és egy jól megválasztott kompozíció kérdése az egész, nem? Hát nem egészen! Ha azt szeretnétek, hogy a csokor tartós legyen és esetleg tovább bírja, mint egy tábla csoki az oviban, vagy ne egy óriási elburjánzott rétnek nézzen ki, akkor bizony van egy – két trükk, amit érdemes betartani.

1. KUTATÓMUNKA

A jó munkához idő és energia kell, ne essetek neki egyből a csokorkészítésnek. Olvasgassatok picit róla, nézelődjetek a neten, ismerjétek meg a virágfajtákat, a színeket, a formájukat. Gyűjtsetek inspirációt és tervezzétek meg gondolatban a csokrot. Elsőre túlzásnak tűnhet a dolog, de hidd el, ha a virágárúsnál próbálod edönteni, hogy milyen színből szeretnéd a csokrot, akkor úgyis elkap a hév és össze vissza fogsz vásárolni mindent, szóval annak sosincsen jó vége. Tervezz!

b9749f325192838b839325e23a25416c.jpg

2. NE VIDD TÚLZÁSBA

Gondolom beszippantott Titeket a Pinterest és máris profi virágkötőnek készültök, (velem legalábbis mindig ez van) de próbáljatok meg egy vagy két virágfajtát kiválasztani és azokból megálmodni a kompozíciót. Első nekiugrásra, ez is csodás lesz! Ha bevállalósabbak vagytok, akkor pedig ezen a linken lépésről lépésre tudjátok elsajátítani a most óriás népszerűségnek örvendő, oversize virágcsokor készítését. 

3. ESZKÖZÖK

Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz: ( a virágokon kívül ) olló, szalag, drót, tűzők, vizes oázis. Ezek biztosan alapkellékek, nélkülük neki se álljatok a csokrok elkészítésének.

4. SZÍVÓS NÖVÉNYEK

Ha esküvőre, partyra készülnek a virágok és nem szeretnétek kockáztatni, az esemény előtt 24 órával készítsétek el a csokrot. A virágokat hűvös, árnyékos helyen tartsátok. Tiszta vizet öntsetek a vázákba és azokat a leveleket, amik a vízbe lógnának, várjátok le. Ezzel nyertek egy kis időt nekik.

5. KÉRJ SEGÍTSÉGET

Együtt minden könnyebb. Biztos akad olyan barát és barátnő, aki szívesen asszisztál a nagy napra készített csokor megalkotásában. Ha pedig már minden startolhat, egy kis minőségellenőrzés sosem árthat, lessétek meg, hogy tényleg egyben maradnak e az alkotások. Több szem többet lát. :)

+1: Mindig készíts próba csokrot, ne az esküvőd előtti nap derüljön ki számodra is, hogy mégis profi segítségét kellett volna kérned. Sok gyakorlás és szuper érzék kell egy tökéletes és tartós csokor elkészítéséhez, ha igazán biztosra szeretnél menni, bízz meg egy hivatásos virágkötőt.

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

fotók: pinterest.com

 

 

 

Szólj hozzá!

2017 legmenőbb dekor trendjei

2017. január 10. 18:26 - nagynapneked

Ilyen tuti nem lesz minden esküvőn!

A blogon volt már szó arról, hogy a lombzöld idén óriás sláger lesz. De ezen kívül is tartogat szuperségeket az év. Aki követi a blogot, tudja, hogy imádom a minimalista, modern dolgokat, oda vagyok az indusztriális stílusért, a fémekért, a sötét színekért. Összegyűjtöttem Nektek, hogy milyen idei új trendek dobogtatják meg éppen a szívemet. 

Íme:

PAUSZPAPÍR

Meghívók, borítékok, ültetőkártyák és még sorolhatnám. A pauszpapír egy nagyon vékony, áttetsző, fehér színű papír. (Alapvetően fehér, de már rengeteg színben árusítják.) Kézzel rajzolt műszaki rajzokhoz használják, szuperül lehet velük másolni az áttetsző jellegük miatt.

Az irodaszer fétisem teljes kiteljesedése, itthon is halmokban áll az asztalomon, valamit mindig alkotok belőle. Imádom az anyagát. Borítékként sejtelmes hatást kelt… szinte mindennel lehet kombinálni.

PLASZTIK ÉS ÜVEG

Jó minőségű plasztik anyagok vagy vékony üveg lapok lesznek nálam az idei év sztárjai. Kellemes, letisztult hatást keltenek, millió dologgal lehet őket variálni és még abszolút nem elcsépelt.

Meghívók, ültetőkártyák, menük készülhetnek belőle. Én is készítettem már feliratokat, nézzétek:

Szerintem szuper lett.

kepernyofoto_2017-01-10_18_19_23.png

Kövessetek instagramon még több inspirációért: www.instagram.com/nagynapneked

Persze a legtöbb betűtípus jól fog mutatni az áttetsző lapokon, de ha van rá mód, akkor itt vessetek be egy jófajta kalligráfiát, mert az kelti majd életre igazán a lapokat.

VILÁGÍTÓ TÁBLÁK

Igen, igen, igen! Itt már írtam nektek tavaly, hogy sebesen közeledik a neon feliratok és világító dobozok reneszánsza, de decemberre aztán ellepte a karácsonyfák alját az egyik lakberendezési áruházban kapható mini világító doboz. Vagy csak az én ismerőseim vásárolták fel őket? / Természetesen én is beszereztem egyet, túl nagy volt a kísértés. /

Szóval jönnek a dobozok. Igen…. És világítanak. Egy esküvő tervezésekor alapvetően is nagy hangsúlyt fektetünk a fények tervezésére, hiszen eszméletlenül fontos szerepet játszanak a hangulat fokozásában, de ezekkel a dobozokkal tovább perszonalizálhatjuk az eseményt és adhatunk plusz egy kis hangulatot akár a bejáratnál vagy a zenekar háttereként.

PROTEA

A földöntúli húsevő növény kinézetű virág nálunk is beszerezhető. A legkülönbözőbb színekben pompázik, a legkisebbektől az egészen óriási példányokig mindenféle méretben kaphatóak.

Én leginkább menyasszonyi csokorba ajánlanám és nem kell túlzásba vinni, egy nagyobb fejű példány elég is lehet, íme a kedvenc megoldásaim.Szóval ezek az idei kedvenceim, már nagyon várom, hogy akcióban is használjam őket!

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.


A képek forrásait itt találjátok: https://hu.pinterest.com/nagynapneked/2017/

Szólj hozzá!

Így használd a Lombzöld árnyalatot az esküvődön

2017. január 03. 13:28 - nagynapneked

2017 egyik meghatározó esküvői trendszíne, a Pantone által az év színének választott Greenery, magyar megfelelőjén, Lombzöld árnyalat. A szín az esküvők világában a naturális, természetközeli elemekkel fogja megvillantani magát, ez a stílus pedig már idén is nagy sikernek örvendett.

De lássuk, hogy milyen elemeket érdemes zöldbe borítani, ha alapvetően nem egy erdő közepén esküszünk, de szeretnénk, hogy meglegyen a friss, természetközeli érzés.

Először is íme egy lista azokról a növényekről, amiket érdemes használni, hiszen azon kívül, hogy nagy tűrőképességűek, még jól is mutatnak.

A liliom fűtől kezdve a kukorica levélen át sok sok szépség akad a listán. Persze mind közül a saját kedvenceim az idén is slágernek számtó könnyezőpálma és a banán pálma. Ezeket többnyire kertészetekből fogjuk tudni beszerezni. Amennyiben lehetséges, olyan elemeket álmodjatok meg az esküvőre, ahol nem kell levágni a növényeket, hanem valamilyen módon cserépben tudjátok őket tartani. Legalábbis a nagyobb, idősebb növényeket. Mindig megszakad a szívem, ha vágva van egy – egy ilyen csodálatos növény.

Szemezgessetek.
c728e7f616673be2b69ce4266e598800.jpg

Na de mit is díszítsünk zöldekkel, hol vannak azok a pontok, ahol a leglátványosabban mutatnak majd a lombzöld árnyalatok? Íme pár elem- a menyasszonyi csokron túl – ahol érdemes kalkulálni a növényes dekorokkal.

A MEGHÍVÓ

Ez az első kommunikációs elem, amivel a meghívottak felé közölhetjük az esemény stílusát, érdemes tehát már ebbe is beleszőni a lombzöld áranyalatokat vagy az élő növényeket valamilyen módon.

Idén is trendik a vízfestékkel készült meghívók, persze ha ezt nem egyesével szeretnétek megfestetni, akkor rengeteg oldalon találtok vízfesték hatású meghívókat, vagy akár terveztethettek is sajátot egy grafikussal.

A személyes kedvenceim azok a meghívók, ahol csak mintaként jelenik meg a zöld, esetleg a boríték sejteti az esküvő fő színét.
Ha a meghívókat sikerül személyesen átadni a vendégeknek, egy- egy zöld levél vagy ágacska szuperül életre tudja kelteni a papíron szereplő mintákat és színeket.

AZ OLTÁR/ A HÁTTÉR

Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja, hogy oltár mániás vagyok. Ha kihelyezett ceremóniára van lehetőségetek álmodjatok meg minél egyedibb oltárként funkcionáló helyszínt, nem fogjátok megbánni. Központi eleme lesz az egész napnak, amennyiben pedig ügyesen játszotok a térrel, akár az esti buli helyszínébe is beépíthető. Ha pedig növényes hátterekről van szó, ebben a korábbi bejegyzésemben találtok pár szuper inspirációt.

AZ ASZTAL

Az asztalok minden eseményen meghatározó szerepet játszanak. Díszítsük őket egyszerű zöld futókkal, ezekkel fogjuk elérni a legnaturálisabb hatást. Ha picit letisztultabb, minimalista stílust szeretnénk képviselni, elegendő egy- egy szál karakteres levelű növény, melyeket üveg vázákba helyezünk.
Ha pedig a geometrikus formákba szerelmesedtetek bele, tegyetek terráriumokat az asztalokra. Bármelyik stílust is választjátok, a zöldek mindent friss és üde koncepcióvá varázsolnak.

A másik kedvenc dekor elemem a teríték. Egy egyszerű fehér tányérra is rengeteg variációs lehetőség van. Kalkuláljatok a szalvétával, névkártyákkal és menükártyával, hiszen ezek mind, mind lehetnek a teríték részei és mindegyik hozzájárulhat a tökéletes összkép megalkotásához. 

lombzold_9.jpgA BÁR

Kihelyezett bár, büfé asztal esetén is érdemes a zöldekkel díszíteni. Itt akár a cserepes, nagyobb növényeket is választhatjuk. Kialakíthatunk mini dzsungelt a koktélozós hely körül, ez pedig már önmagában megdobja a hely hangulatát, mivel egy kis szigetet varázsol a enteriőrünkben.

lombzold_11.jpg
Fontos, hogy növény és növény között is óriás különbségek vannak és az összhang eléréséhez nagyon körültekintően kell bánni a különböző növényekkel. Az enteriőr akkor lesz egységes és abban az esetben fog jól mutatni, ha a növények stílusa, harmonizálnak egymással és a helyszínnel is. Éppen ezért maga a naturális, természetközeli stílus melletti elköteleződés már a helyszín választásakor elkezdődik.


Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon!

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Szólj hozzá!

Modern ékszerek, modern menyasszonyoknak

2016. december 05. 13:07 - nagynapneked

A menyasszonyi ruha után közvetlenül a soron következő, nagy fejtörést okozó tétel, a tökéletes ékszerek kiválasztása. Ez talán még nehezebb falat, mint magát a ruhát kiválasztani, hiszen itt már tényleg rengeteg dolgot érdemes szem előtt tartani.

A kiegészítő megválasztásakor érdemes figyelembe venni a ruha stílusán kívül az általunk megálmodott frizurát. A tökéletes haj pedig csak a tökéletesen megválasztott környezetben lesz életképes, hiszen ha pl. tengerparti esküvőről álmodozunk, a göndör fürtöket tartogassuk más alkalomra, hiszen a pára fél pillanat alatt fog megszabadítani bennünket a tökéletesen belőtt lokniktól.

Szóval minden mindennel összefügg, de hogy ne kanyarodjak el nagyon a témától, a tökéletesen megválasztott ékszer, főleg ha valami nem mindennapi megoldást szeretnénk, nem egyszerű dolog.

Milyen szerencse, hogy ma pont hoztam pár eszméletlenül menő ékszert menyasszonyoknak, így lehet, hogy picit egyszerűbb lesz a keresgélés és a választás. Szebbnél szebb nyakláncok, karkötők készülnek külföldön és itthon is egyaránt, de most olyan megoldásokat hoztam Nektek, amikkel nem fogtok minden esküvőn összetalálkozni. Felejtsétek el a virágkoszorúkat, íme itt vannak a jövő év legmenőbb ékszerei.

Choker őrület

Áááááááá abszolút 90-es évek. Y generációs őrület. Idén még nem találkoztam vele az esküvőkön, de jövőre nagy kedvenc lehet... természetesen nem csak a vendégek körében.

Az eredetileg bőrből készült, nyakörv szerű variációk helyett, a jóval visszafogottabb megoldások hódítottak idén. A vékony bőr vagy selyem pánt megbolondítva valamilyen medállal vagy pár réteg keskeny arany vagy ezüst lánccal, óriás kedvenceim voltak.

Láncok a testen

Legyen szó elől vagy hátul mélyen vágott ruháról, a legtöbb esetben a ruha vonala kívánja a hasonló ívben ereszkedő nyakéket. Tökéletesen finom, légies és elegáns. A nyári menyasszonyok legjobb barátja. 

Rengeteg variációja létezik. Hordhatjuk nyakékként, egész felsőtesten horható ékszerként, vagy csak vállat takaró palást szerű díszként. 

Modern tiarák

Imádom az újhullámos tiarákat, amik akár fátyollal megfűszerezve modern köntösbe bújtatják a hagyományos viseletet.

A legkülönbözőbb stílusú fejdíszekre bukkanhat az ember egy kis keresgélés után, nem muszáj klasszikus ruhához párosítani őket.

A csodák egy részét a graceloveslace.com.au és a pinterest.com oldalon találjátok.

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon!

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

 

Kitti

Szólj hozzá!

Pantone 2017 - A tavaszi esküvők színpalettája

2016. november 07. 17:03 - nagynapneked

Bár még bele sem lendültünk a télbe, máris a tavaszra koncentrál mindenki. - A karácsonyi nyüzsgést leszámítva. Ha új év, akkor pedig új top 10-es színskála a Pantone jóvoltából.

Egy kis „mi micsoda”. A Pantone skála alapvetően a grafikai- és nyomdaiparban leginkább elfogadott színkommunikációs eszköz. A színek pontos meghatározására alkalmazzák. Az egész világon egységes, így lehetséges, hogy a nyomdák a világ minden szegletében ugyan azt a színt tudják létrehozni. És ami nekünk még fontosabb: A Pantone minden évben kiadja az év színeit, amik nagyban hivatottak befolyásolni a trendeket. A nyomdai gyártástól elkanyarodhatunk a divat színtrendjeihez, onnan pedig már csak egy lépés, hogy az esküvői színpalettánkba is beleszőjük őket.

Ha nincs ötleted, hogyan állj neki a színek összeállításának, kattints erre a cikkre, mert itt részletesen is leírnom, hogyan néz ki elméletben és gyakorlatban egy színpaletta megalkotása.

Nézzük hát a jövő évi előrejelzéseket.
262db24a4f5dbde0b0f9beef87a42520.jpg
A Pantone oldaláról idézve, a jövő tavaszi top 10 színek a vitalitást, pihenést és a szabadban töltött pillanatokat idézik. A színárnyalatok a minket körülvevő természetet idézik fel, világos, élénk igazi tavaszi színek.

NIAGARA
A Pantone Color Fashion Report listavezetője. A Niagara egy klasszikus farmer- szerű kék. Szerintem elég kedvelhető és jól variálható szín. Bár kevés kék esküvőt látni, kiegészítő színként tuti befutónak ígérkezik.

LAPIS BLUE
A 2016-os "Snorkel Blue"-t váltja fel a kék ezen árnyalata. Bár ilyet nem illik mondani, de én alig látom a különbséget. Igazából nem is bánom, mert ez a szín, elég nagy kedvencem.

ISLAND PARADISE
Trópusi pihenés, nyugalom, feltöltődés. Frissítő kék szín, egy képzeletbeli tengerpartot idézve. Igazán emblematikus megnevezés és szín kombináció, a tavalyi „Limpet Shell” színhez lehetne leginkább hasonlítani.

PRIMROSE YELLOW
Kankalinszínű szikrázás. Az egyik legmelegebb szín a listán. Erőteljes, javasolt a kevesebb, több elvét alkalmazni, ha ezt a színt választjátok. Nagy szerelem a sárga, itt olvashattok róla bővebben, én nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen koncepciók születnek majd, ezzel a színnel.

FLAME
Ilyen erőteljes szín a 2016-os skálán talán nem is volt. Piros alapú naracs, rendkívül erőteljes és domináns szín. Én mindenképpen valami modern közegbe integrálva tudnom elképzelni, fehérrel, esetleg a hozzá illő mélykék és szürke árnyalatokkal. Rendkívül friss és fiatalos szín.
7dd50b1c1aa4f4e49f767bcb11587685.jpg

PALE DOGWOOD
Leheletnyi változtatás az idén közkedvelt „Rose Kvarz”-hoz képest. Aki megőrült az idei évben ezért az árnyalatért, jövőre sem fog csalódni. Nyugodt hangulatot árasztó, békés rózsaszín árnyalat. Ránézésre is puha a tapintása, nem tudok elképzelni érdes dolgot, aminek ilyen színe van.

GREENERY
Frissítően üde zöld szín, melyről már tényleg el tudom képzelni, hogy a természet inspirálta. A tavasz első zöld levelei pontosan ilyen színben pompáznak. A Pantone ezt a színt úgy magyarázza, olyan, mint egy mély lélegzet - bár én azt kékek gondoltam.

KALE
Egy másik típusú zöld. Leginkább a katonai egyenruha zöldjéhez tudnám hasonlítani, de a Pantone szerint ez az egészséges életmód, a szabadban eltöltött pillanatok emlékképeit hivatott jelképezni.
213ef6cb333af01158a4b9a4e12257bc.jpg
PINK YARROW
Erőteljes pink szín, ehhez hasonlót sem tudnék mondani az idei listából. Hóbortos színárnyalat, elég óvatosnak kell vele lenni, főleg ha esküvőről van szó. Kizárólag virágcsokrokban tudnám elképzelni, már nem vagyok benne biztos, hogy létezik ilyen színű virág. :)

HAZELNUT
A mogyoró, az idei „Iced Coffee”. Kulcsfontosságú eleme a semleges színeknek egy- egy palettán. Nagyon földközeli árnyalat, őszre is abszolút el tudom képzelni. Szerényen becsatlakozik az első 9 színhez utolsóként, azonban érdemes vele kalkulálnunk, mert egy rendkívül jól párosítható szín.
d3ffcb467b23c67d2e850295f20fd308.jpg
Bár elsőre egy-két szín nagyon meredeknek tűnhet, remélem a mood-okkal azért sikerült megszerettetnem veletek a színeket. Én nagyon várom már a tavaszt, és amint látok szupermenő esküvős megoldásokat a paletta színeiben, azonnal el is hozom Nektek!

13fd0df1aa36925feda7cd90be22d2cd.jpg

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Az információk a www.pantone.com oldalról származnak vegyítve saját agyam szüleményeivel.
A képeket természetesen ma is a www.pinterest.com oldal biztosította.

Szólj hozzá!

A leghasznosabb esküvőszervező applikációk

2016. október 09. 15:40 - nagynapneked

„Az okostelefonok előtt is volt élet és úgy is mindent meg lehetett oldani.” - Hallja az ember az előttünk menetelő generációtól. Bevallom én egyre kevésbé emlékszem azokra az időkre, amikor még vonalas telefonon beszéltük meg a bandázást a kis parkban péntek este 7-re és homályos emlékeim vannak a „3mp-zésről” is, de visszagondolva elég szívmelengető érzés.

És ismét egy elcsépelt mondat következik: Felgyorsult világunkban szinte már elképzelhetetlen, hogy okostelefonjaink különböző applikációi ne segítsék életünk minden területét. Mérheted, hogy hány kalóriának megfelelő császármorzsát toltál be ebéd helyett, megrökönyödhetsz rajta, hogy az irodai munkádnak hála kevesebbet sétálsz mint egy nyugdíjas éveit töltő és minden reggel benyomhatod a szundi funkciót, hogy a keservesebbnél is még nehézkesebb legyen a felkelés.

De ha már ennyire bekúszott a mindennapjainkba a telefonunk, használjuk persze sok hasznos dologra is. Például egyre elterjedtebbek az esküvőszervező app-ok is és mivel ez még mindig egy esküvős blog, ma elhoztam Nektek pár applikációt.

Elöljáróban bevallom, hogy egyiket sem használtam még és alapvetően a papír alapú jegyzetelés híve vagyok, még az általános iskolában szórhatták rám ezt az átkot, de a papírírószer fétisem nem ismer határokat, így maradok a jó öreg jegyzetelésnél. Főleg mivel megtaláltam álmaim füzetét is, a „FÜZET” jóvoltából. Lehet ennek ellenállni?
fuzet.jpg

Maradjunkatémánál:

Wedding Wire

Letisztultnak mondható kezelőfelület hasznos funkciókkal. Első körben kiemelném a kedves vőlegények számára kifejezetten hasznos, visszaszámláló funkciót, melynek beállítása erőteljesen nyomatékosítja felhasználóját, hogy mielőbb intézze el az öltöny és cipő kérdést.

Szolgáltatókat kereshetsz, bár sajnos ezek külföldi szolgáltatók, itthon pedig kis hazánkban még senki nem készített egy hasonló app-ot, mindenesetre inspiráció gyűjtésnek és nyálcsorgatáshoz hasznos lehet.
wedding_wire.jpg

Azoknak a menyasszonyoknak, akik maguk szervezik az esküvőjüket hasznos , hogy napi szinten frissítsék és legyenek abszolút naprakészek a költségeket illetően is, erre nyújt kielégítő megoldást a Wedding Wire. Kismillió tétel van a szervezés alatt, amit jobb egy rendszerben kezelni, sem mint utólag sóhajtozni az elveszett információkat bogarászva. Ugyanilyen fontos a „to do” lista. Ilyet én is használok, hiszen az említett kismillió dolog közül nem maradhat ki semmi sem..

Bandázás másokkal. Kérdésed van? Másoknak is. Egy esküvőjét szervező nőt leginkább egy gyermekes szülőhöz tudnám hasonlítani, ha social felületeken történő kommunikációról van szó. Kérdezzetek, válaszoljatok, segítsétek a másikat bármilyen kérdésről is van szó.

Az alkalmazást Wedding Planner by WeddingWire néven találjátok.

Wedding Party

A Wedding Party nevű applikációban az a csodálatos, hogy nincsen túlbonyolítva. Az alkalmazás használatával megoszthattok egymás között képeket mindenféle hashtag használata nélkül. Ez azoknak ajánlott, akik csak a közeli ismerőseikkel, a meghívottakkal szeretnék megosztani emlékeiket és nem kívánják a nagyvilág elé tárni legbensőségesebb napuk megörökített pillanatit.

Van mód ajándéklista leadására és nyomon követésére, illetve arra is, hogy üzengessetek egymásnak. Azoknak, akik nem szeretnének saját esküvői honlapot készíteni, de mégis egyben szeretnék tudni az esemény információit, azoknak ez egy szuper megoldás lehet. És arról se feledkezzünk meg, hogy a vendégek is szívesebben csapnak fel egy applikációt, mint egy hosszú URL címet. Szerintem.
wedding_party.jpg

The Knot

A The Knot esküvőszervező applikációjával ingyenesen tervezheted meg a nagy napot, tarthatod számon a költségeket. Létrehozhatod saját vendéglistádat, kiküldheted a meghívókat és nyomon követheted, hogy kik jeleztek vissza az eseményre. Emellett egyébként itt is lehetőség van a szolgáltatók keresésére és értékelésére, de sajnos még mindig a tengeren túli szolgáltatók között fogunk tudni mazsolázni.

A The Knot app kivételével mindkét applikációt a Amerikai App-store-ból éritek el, de szerintem ennyi áldozatot megérnek.
knot_1.jpg
Összességében jó dolog egy ilyen társ a szervezési időszakban. Mindenkinek ajánlom, aki szervezésbe kezd és nem a papíros jegyzetelés és excel táblák megrögzött híve. Én maradok a füzetemnél. :)

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon!

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.


Kitti

Szólj hozzá!

Kincsek a piacról

2016. szeptember 25. 18:12 - nagynapneked

Nagy kedvenc az indián nyár! A kellemesen hűvös szellő, az erőtlen, de mégis melengető őszi napsugarak valahogy boldogsággal és izgalommal töltenek el és ez a hétvégén olyan méreteket öltött, hogy szinte alig bírtam magammal.

Egy kiadós szombati reggeli után felkaptam hát a napszemüvegemet és nekiindultam a kellemesen csiklandozó későnyári napsugarakat kevésbé élvező életem szerelmével, csupa őszi program után kutatva.

Nálam a jó hangulat néha általában párosul a “Muszáj valamit azonnal vennem a lakásba” érzéssel, és a kellemeset a hasznossal összekötve különböző piacok felkutatására adtam a fejünket. Hogy milyen kisebb- nagyobb lakberendezési tárgyakba invesztáltam valószínűleg teljesen feleslegesen, azt most nem is firtatnám, azonban ebben az emelkedett izgalmi állapotban született meg a mai blogbejegyzés ötlete.

Ha esetleg Ti is hasonlóan piacozásra készültök az ősszel, netalántán még az esküvőtöket is szervezitek, íme néhány kincs, amit nagy valószínőséggel találtok majd a vásárokban és nem mellesleg elég vagány dekorációt is lehet belőlük készíteni a nagy napra.

SZÉKEK

Nem valószínű, hogy bárki nekiállna a piacokon vásárolt erősen felújítást igénylő székekből egy vendégseregnyit felvásárolni, de imádom az olyan dekor elemeket amik a főasztal körüli teret hivatottak kiemelni. Szuper jó példák lehetnek erre a pár székei, amiket akár fel is dobhatunk valami személyessel. 

ÜVEGEK

Minden méretben, színben, formában. Hiszen mennyi mindenre jók a hétköznapokban is, nem igaz? Nem. Őszintén szólva megint beleestem abba a hibába, hogy eszetlenül vásároltam össze mindenféle vázának valót, üveget. Persze itthon sem hagyom kidobni a designos, üres sörösüvegeket hiszen egy nagy projekt részesei lesznek majd egyszer. Mindenesetre már csak azért is buzdítalak Titeket a vásárlásra, mert ha tényleg esküvőre készültök, a felhasználási lehetőségek skálája jóval szélesebb… (na meg legalább nem én veszem meg az összeset) 


KÉPKERETEK

Ne ijedjetek meg tőlük ha rondák, koszosak és lepattogzott róluk a festék. A DIY évtizedét éljük, millió tipp és trükk van a neten, hogy hogyan tudjátok saját kezűleg otthon is felpimpelni a kereteket úgy, hogy illeszkedjenek a wedding koncepciójába, utána pedig a lakásba. HÁH. Win-win ismét.

BÁRMI, AMIBE JEGET TEHETÜNK

Bár már elmúltak a forró nyári napok, annak, aki jövő nyárra tervezi az esküvőjét csak ajánlani tudom a lábas kádak, lavórok és egyéb jégkocka kompatibilis tárolókat. Eszméletlenül vagány pár tucat jégágyban megpihent sörösüveg. Ha pedig később a kertipartyk alkalmával is elő tudjátok kapni az instant hűtőket, akkor az megint óriási öröm lesz.

DOBOZOK

A LEGO-zás művészete. Legutóbb mindenki IKEA-jában láttam egy nagyon kedves kis megoldást, amit piacon talált, jobb minőségű zöldségesdobozokból is meg lehet valósítani és sokfunkciós installációként is hasznosítható az esküvőkön. Utána pedig irány a kamra vagy alakítsunk ki belőle mini fűszerkertet. IGENIGENIGEN!
doboz.jpg

GYERTYATARTÓ MINDENBŐL

Ez is a hétvége egyik nagy felismerése, miszerint gyertyatartót szinte tényleg bármiből lehet készíteni. Persze ne a kész terméket keressétek ebben az esetben sem.

 

TÁBLÁK 

Üdvözlőtábla, irányjelző tábla, menü, ültetési rend, programtábla és még sorolhatnám. Elég sok felhasználási módja van egy jó állapotú, megpimpelhető táblának esküvőkön. Csak egy kis fantázia, ecsetek és festék kell hozzá.

tabla.jpg

 

Kitti

 

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

 

 

 

A képeket megtaláljátok a pinterest.com oldalon

Szólj hozzá!