NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Tippek az esküvői asztalokhoz

2018. augusztus 13. 16:10 - nagynapneked

Minden esküvő kardinális része a ültetési rend és a megfelelő számű és méretű asztal, hiszen a nem megfelelően kiosztott helyek, a kis tér vagy a túl nagy távolság ugyanolyan bosszantó lehet a szervezők, a kiszolgáló személyzet és a vendégek számára is.

A megfelelő méretű asztalhoz pedig előre kidolgozott dekorációs terv sem árt, hiszen jobb ha nem a rendezvény napján szembesülünk azzal, hogy az esküvői asztalaink konganak az ürességtől, vagy éppen annyira zsúfoltak, hogy a tálszervizes vacsora sem fér el rajtuk jó szívvel.

Alábbi bejegyzésünkben összefoglaltunk pár hasznos tippet, ami nagy segítséget nyújt minden olyan típusú rendezvény szervezőjének, aki asztalbérléssel kalkulál, legyen szó esküvőről, vállalati eseményről vagy konferenciáról. 

1. Amikor az asztalok elhelyezését tervezed az alaprajzon, figyelj az asztalok közötti távolságok megtartására.

Ahhoz, hogy a vendégek megfelelően tudják székeiket be és ki húzni, illetve a felszolgáló személyzet is akadálymentesen tudjon közlekedni az asztalok között, minimum 1,5 – 2 méteres helyet kell biztosítanod a bútorok között. Tervezz és nem érhet meglepetés! 
_dsc1686.jpg
2. Az egyes asztaloknál elhelyezett székek száma függ a használt szék stílusától. 

Általános szabály, hogy minden vendégnek legalább 60 cm-t helyet kell hagyni, hiszen ez teszi lehetővé, hogy kényelmesen elférjen az asztalnál. Ennél kisebb hely hosszútávon, akár a vacsoránál, már zavaróan hat és senki sem szeret kucorogva, egymást könyökkel lökdösve enni. 
_dsc1701.jpg
3. Egy praktikus szabály, amelyet célszerű szem előtt tartani; a terítéskor a bal oldalon helyezkednek el a szilárd anyagok, a jobb oldalon pedig a folyadékok.

Tervezd a pékáruk tálát és a vajtartót balra és az összes poharat a jobb oldalra. A szalvétát, ha nem a tányér közepére tervezed, a bal oldalon található villa oldalára kell helyezni.
_dsc1727.jpg
4. Mindig úgy állítsd a késeket, hogy a tányér felé forduljanak.

5. A stílusos étkezési dekorációval tervezel az asztalok közepére? Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy minimum 1,1 m széles tábla asztalt használj, mint ez a tölgy asztal, hogy elegendő hely maradjon a styling elemeknek, a virágoknak és természetesen a bornak! ;)
bks_2466.jpg
6. Ne feledd, hogy minél nagyobb az asztal közepe, annál nehezebben fognak a vendégek az asztal ellenkező oldalán ülő vendégekkel interakcióba lépni, így ha teheted a feleslegesen nagy körasztalok helyett, válaszd a tábla asztalt.

A bejegyzésben látható székeket és asztalokat a budapesti székhelyű YESS oldalán  (www.yesseventhire.hu) Ti is megtaláljátok és akár ki is bérelhetitek őket rendezvényeitekre! 20180614_yesseventhire03789.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8814178685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása