NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Menyasszonyi ruha kisokos

2017. április 26. 12:22 - nagynapneked

Így válassz ruhát az esküvődre!

A tökéletes ruha kiválasztása minden menyasszony számára kardinális kérdés, azonban ahhoz, hogy tényleg a legmegfelelőbbet tudd választani, rengeteg tényezőre érdemes odafigyelni.

Az első és talán legfontosabb, a stílus meghatározása, ami szorosan összefügg a nagy nap helyszínével. Érdemes végiggondolnod, hogy az általad megálmodott enteriőrhöz, az aktuális évszakhoz és az esküvő helyszínének adottságaihoz mennyire passzol majd az álomruhád. Egy hamisítatlan erdei menyegzőhöz nem túl praktikus uszályos ruhát választani, egy forró nyári napra tervezett eseményhez pedig ne álmodj sok réteges, fullasztó darabokat.

A következő szempont az alkatod meghatározása és a hozzá leginkább passzoló fazonok kiválasztása. Ezzel időt és energiát spórolsz meg magadnak, hiszen nem a szalonban kell majd a sokadik ruha felpróbálása után szomorúan konstatálnod, hogy az alakodhoz nem illik az elképzelt modell.

sziluett.jpg
Legyél tudatos menyasszony és készülj a ruhapróbákra, érkezz úgy, hogy konkrét elképzeléseid vannak a fazonokat illetően.

És, hogy melyik illik hozzád a leginkább?

nagynapneked.png

A „Báli”, más néven Hercegnős fazonoknál jellemző a szűk felsőrész és a nagyon karcsúra fűzött derékből induló óriási szoknyarész. Ezek azok a ruhák, amiket ha meglátsz, az az első gondolatod, hogy "ASSZTTAAA, hát ezt nem aprózták el! :O (szívemoji) "

Ez a Te fazonod, ha rövid a derekad, körte alakod van és igazi hercegnő szeretnél lenni a nagy napodon. Sajnos az alacsonyabb lányoknak nem ajánlott. 


bal.jpg

Az „A – vonalú” ruhák szabásvonalukról kapták nevüket, hiszen felső részük szorosan követi a test vonalát, deréktól pedig fokozatosan bővülnek egészen a szoknya szegélyéig. Ők a Jolly Joker darabok, hiszen szinte minden alkatú menyasszonynak jól állnak.

Különösen ajánlom azoknak a lányoknak, akik picit karcsúbbnak szeretnének tűnni, hiszen a szoknya szépen elrejti a szélesebb csípőt.

a.jpg

A „Sellő” szabású darabokat térdtől kiszélesedő fazon jellemzi. Nagyon nőiesek, megmutatják az alakot és hangsúlyozzák a csípőt, így szuper választás a magas, karcsú, homokóra alkatú lányok számára.

Következő életemben pont ilyen alakom lesz, úgyhogy én tuti ezt fogom válsztani.


sello.jpg

A modern esküvők nagy kedvencei az egyenes vonalú ruhák. Lágyan követik a test vonalát, de nem teljesen szűk szabásúak. Szuper választás a vékony, alacsonyabb és homokóra alkatú lányok részére.


egyenes.jpg

A mell alatt szabott, „Empire” stílusú ruhák szintén kedvelt modellek. A derék vonal nem hangsúlyos, a mell alatt bővül picit, de nem „A - vonalban”, hanem lazán, egyenesen omlik le az anyag, nem feszül a testre.

empire.jpg
Ha el szeretnéd rejteni a hasad, erősebb csípőd vagy combjaidat esetleg alacsony, rövid derekú menyasszony vagy ezzel a fazonnal nem fogsz mellé. Ezt a stílust válaszd akkor is, ha kismama vagy, hiszen szuperül el fog férni benne a növekvő pocakod is.

Ha további segítség kell a megfejtéshez vagy szeretnél velem dolgozni az alábbi elérhetőségek egyikén megtalálsz. 

Írj a kitti.boros@nagynapneked.hu címre.

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Képek: https://hu.pinterest.com/kitti_boros/blog_2017/

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8812455627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása