NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Így ültesd a vendégeket az esküvődön

2018. október 04. 16:58 - nagynapneked

Minden menyasszony tudja, hogy az ültetési rend és így az asztalok elhelyezése is fontos momentum a nagy nap tervezésekor. 
_dsc1718.jpg
De hogyan ültesd le a vendégeket a nagy napon? 

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy „Hány vendéget szeretnél az asztal köré ültetni?„ Ez alapvetően meghatározza, hogy hány asztalra lesz majd szükséged. Fontos előre kalkulálni a vendégek számával, hiszen a túl sok asztal üresen pangó helyekhez, a túl kevés pedig kényelmetlen szituációkhoz vezethet. Te sem szereted ha evés közben a melletted ülő a könyökével lökdös minden falatnál, nem igaz?
bks_2456.jpg
Íme a három legközkedveltebb elrendezési mód, hogy könnyebb legyen elkészíteni az ültetési rendet. 

Egyedülálló asztalok

A legegyszerűbb verzió. Itt egy asztalhoz 10 vendéget tudsz leültetni, így 80 vendégnek kényelmesen elegendő 8 db asztal. Ha senkit nem szeretnél az asztalok végébe ültetni, akkor 80 vendégnek 10 db asztalra lesz szüksége, hiszen 8 fő ugyanolyan kényelmesen elfér majd az asztal körül.

_dsc1686.jpg

Hosszú sorok:

Ha hosszú sorba rendezed a bútorokat, az asztalok érintkezésével a hosszanti oldalakon több helyet nyersz, azonban kalkulálnod kell vele, hogy asztalok végein továbbra is csak egy fő tud helyet foglalni.

Ahogy az első ábra mutatja, 80 fős vendéglétszám mellett 8 db asztalra lesz szükséged. Ha azonban még kényelmesebben szeretnéd leültetni vendégeidet, a második ábrán szereplő módon 10 táblaasztallal biztosan mindenki kényelmesen elfér az asztal körül.

_dsc1701.jpg
U alak

Kedvelt elhelyezési mód, hiszen intim környezetet teremt és egyértelműen felhívja a figyelmet az asztalfőnél ülőkre. Vizuálisan szép, de ugyanakkor a helyigénye és bútorigénye is nagyobb az előzőeknél, hiszen sok hely üresen marad.

20180614_yesseventhire03789.jpg

Gondolatok a helyszínről...


Győződj meg róla, hogy a helyszínen ténylegesen elfér e kényelmesen az összes asztal és szék, megfelelő távolságot tudsz e hagyni a bútorok között a vendégek és a felszolgáló személyzet számára.

Ahány helyszín, annyi alaprajz, így célszerű mindig egy helyszíntől kapott méretarányos alaprajzon megtervezni a bútorok helyét. Ha további információkra vagy kíváncsi az asztalok elhelyezésével és dekorálásával kapcsolatban, akkor kattints alábbi blogbejegyzésünkre, ahol hasznos tippekkel és trükkökkel segítünk a tervezésben.


A bejegyzésben látható székeket és asztalokat a YESS EVENT HIRE oldalán  (www.yesseventhire.hu) Ti is megtaláljátok és akár ki is bérelhetitek őket esküvőtökre!
_dsc1644.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1114281679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása