NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Így használd a Lombzöld árnyalatot az esküvődön

2017. január 03. 13:28 - nagynapneked

2017 egyik meghatározó esküvői trendszíne, a Pantone által az év színének választott Greenery, magyar megfelelőjén, Lombzöld árnyalat. A szín az esküvők világában a naturális, természetközeli elemekkel fogja megvillantani magát, ez a stílus pedig már idén is nagy sikernek örvendett.

De lássuk, hogy milyen elemeket érdemes zöldbe borítani, ha alapvetően nem egy erdő közepén esküszünk, de szeretnénk, hogy meglegyen a friss, természetközeli érzés.

Először is íme egy lista azokról a növényekről, amiket érdemes használni, hiszen azon kívül, hogy nagy tűrőképességűek, még jól is mutatnak.

A liliom fűtől kezdve a kukorica levélen át sok sok szépség akad a listán. Persze mind közül a saját kedvenceim az idén is slágernek számtó könnyezőpálma és a banán pálma. Ezeket többnyire kertészetekből fogjuk tudni beszerezni. Amennyiben lehetséges, olyan elemeket álmodjatok meg az esküvőre, ahol nem kell levágni a növényeket, hanem valamilyen módon cserépben tudjátok őket tartani. Legalábbis a nagyobb, idősebb növényeket. Mindig megszakad a szívem, ha vágva van egy – egy ilyen csodálatos növény.

Szemezgessetek.
c728e7f616673be2b69ce4266e598800.jpg

Na de mit is díszítsünk zöldekkel, hol vannak azok a pontok, ahol a leglátványosabban mutatnak majd a lombzöld árnyalatok? Íme pár elem- a menyasszonyi csokron túl – ahol érdemes kalkulálni a növényes dekorokkal.

A MEGHÍVÓ

Ez az első kommunikációs elem, amivel a meghívottak felé közölhetjük az esemény stílusát, érdemes tehát már ebbe is beleszőni a lombzöld áranyalatokat vagy az élő növényeket valamilyen módon.

Idén is trendik a vízfestékkel készült meghívók, persze ha ezt nem egyesével szeretnétek megfestetni, akkor rengeteg oldalon találtok vízfesték hatású meghívókat, vagy akár terveztethettek is sajátot egy grafikussal.

A személyes kedvenceim azok a meghívók, ahol csak mintaként jelenik meg a zöld, esetleg a boríték sejteti az esküvő fő színét.
Ha a meghívókat sikerül személyesen átadni a vendégeknek, egy- egy zöld levél vagy ágacska szuperül életre tudja kelteni a papíron szereplő mintákat és színeket.

AZ OLTÁR/ A HÁTTÉR

Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja, hogy oltár mániás vagyok. Ha kihelyezett ceremóniára van lehetőségetek álmodjatok meg minél egyedibb oltárként funkcionáló helyszínt, nem fogjátok megbánni. Központi eleme lesz az egész napnak, amennyiben pedig ügyesen játszotok a térrel, akár az esti buli helyszínébe is beépíthető. Ha pedig növényes hátterekről van szó, ebben a korábbi bejegyzésemben találtok pár szuper inspirációt.

AZ ASZTAL

Az asztalok minden eseményen meghatározó szerepet játszanak. Díszítsük őket egyszerű zöld futókkal, ezekkel fogjuk elérni a legnaturálisabb hatást. Ha picit letisztultabb, minimalista stílust szeretnénk képviselni, elegendő egy- egy szál karakteres levelű növény, melyeket üveg vázákba helyezünk.
Ha pedig a geometrikus formákba szerelmesedtetek bele, tegyetek terráriumokat az asztalokra. Bármelyik stílust is választjátok, a zöldek mindent friss és üde koncepcióvá varázsolnak.

A másik kedvenc dekor elemem a teríték. Egy egyszerű fehér tányérra is rengeteg variációs lehetőség van. Kalkuláljatok a szalvétával, névkártyákkal és menükártyával, hiszen ezek mind, mind lehetnek a teríték részei és mindegyik hozzájárulhat a tökéletes összkép megalkotásához. 

lombzold_9.jpgA BÁR

Kihelyezett bár, büfé asztal esetén is érdemes a zöldekkel díszíteni. Itt akár a cserepes, nagyobb növényeket is választhatjuk. Kialakíthatunk mini dzsungelt a koktélozós hely körül, ez pedig már önmagában megdobja a hely hangulatát, mivel egy kis szigetet varázsol a enteriőrünkben.

lombzold_11.jpg
Fontos, hogy növény és növény között is óriás különbségek vannak és az összhang eléréséhez nagyon körültekintően kell bánni a különböző növényekkel. Az enteriőr akkor lesz egységes és abban az esetben fog jól mutatni, ha a növények stílusa, harmonizálnak egymással és a helyszínnel is. Éppen ezért maga a naturális, természetközeli stílus melletti elköteleződés már a helyszín választásakor elkezdődik.


Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon!

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagynapneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2712093495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása