NAGY NAP NEKED

wedding & event planning

Tippek a tökéletes esküvői vacsorához

2020. január 13. 14:55 - nagynapneked

Ebben a blogbejegyzésünkben összegyűjtöttünk pár olyan pontot, ami közelebb segíthet egy hamisítatlan esküvői vacsora – vagy ebéd – megszervezéséhez. Mire érdemes figyelni a tervezés alatt, milyen első lépések vannak és hogyan lehet még hangulatosabbá varázsolni a helyszínt? Miért fontos ez?
A vacsora az a helyszín – talán a táncparkettet leszámítva- ahol a legtöbb időt töltik el a vendégek és ahol megalapozhatjuk az este hátralevő részének hangulatát.

A tervezés mínusz első lépése, hogy kitaláljuk megfelelő lesz e számunkra az ültetett vacsora, vagy inkább egy koktélozós, lazább állófogásra hívjuk vendégeinket. Mivel a bejegyzésünk címe arra utal, hogy minden vendégünket többfogásos vacsora invitáljuk, így az állófogadás szervezéséről majd egy másik bejegyzésben esik szó.

Imádjuk az esküvők intim jellegét és a közösség alkotta hangulatot. Ilyenkor a vacsora vagy ebéd alkalmával lehetőséget kapunk rá, hogy megoszthassuk meghívottjainkkal kedvenc fogásainkat és italainkat.
Függetlenül attól, hogy kis létszámú vagy több száz fős esküvőről van szó, az étkezések alkalmával lehetőséget kapunk arra, hogy mindenki egy légtérben együtt ünnepeljen.

Legyél tisztában a meghívottak számával

A vendégek számának ismerete kulcsfontosságú a tervezéshez. Egy hozzávetőleges létszámnak már az esküvő legelső fázisában ki kell rajzolódnia, hiszen rengeteg dolog alapszik ezen. Ha tudod a létszámot, akkor sokkal könnyebben kapsz tiszta képet a felmerülő költségekről és lehetőségekről. Bármilyen szolgáltatót is keresel meg a szervezés első fázisaiban nagy valószínűséggel a létszám lesz az első felmerülő kérdésük.

Sajnos mi is heti szinten találkozunk olyan menyasszonyokkal, akik szeretnének ajánlatot kapni tőlünk a bútorokra, azonban nincs elképzelésük sem a helyszínről, sem a bútorok darabszámáról. Sajnos ezek nélkül az információk nélkül nem tudunk teljes képet mutatni a lehetőségekről, hiszen nálunk is, mint a legtöbb szolgáltatónál, az ár a mennyiségektől és – esetünkben a logisztikai kalkuláció miatt – az esküvő helyszíntől függ.

_dsc1686.jpg

A tökéletes alaprajz

A helyszín lefoglalása előtt érdemes készítened egy alaprajzot. Ha még a döntés előtt megtervezed az ültetést, nem utólag vagy a helyszínen fog meglepetés érni. Az alaprajz nem csak abban nyújt segítséget, hogy fizikálisan beférünk e az adott helyszínre. Persze ez az elsődleges funkciója, de ezen kívül nagy segítséget nyújt egyéb más területeken is.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy akár már catering szolgáltatóval is tudsz egyeztetni, érdemes kikérnek a véleményüket, javaslataikat, hiszen az előző események tapasztalatai alapján valószínű fognak tudni segíteni abban, hogy hogy a legideálisabb az elrendezés, nekik és az esetleges büféasztaloknak, bárpultnak mekkora helyigénye van.
Az asztalok és székek elhelyezésének tervezésével kapcsolatban ebben a bejegyzésben foglalkoztunk bővebben.
A számodra legideálisabb alaprajz a helyszín méretétől és kialakításától, valamint a megteremteni kívánt atmoszférától függ. Figyelembe kell venned az asztalok és székek méreteit, valamint az asztalok közötti helyet, hogy a felszolgálók és a vendégek is kényelmesen elférjenek. Védül ne felejtsd el bejelölni a táncparkettet és az egyéb, nagyobb helyigényű kiegészítőket sem, mint például a fotófal, fotósarok, torta és desszertasztal…

Az alaprajz egyszerűbb elkészítésének érdekében kérd be a helyszín alaprajzának másolatát, a választott bútor méreteit, utóbbit vágd körbe és illeszd őket az alaprajzra. Így könnyebben variálhatod, mintha minden esetben rajzolni kezdenél.

Keltsd életre a helyszínt az asztalokkal és székekkel

Most térjünk rá az esküvő stílusának kialakítására. Az asztalok és székek nagyon meghatározó mennyiségben képviseltetik magukat a helyszínen, így nem mindegy, hogy milyet választasz. A vendégek megérkezéskor ezekkel az eszközökkel találkoznak először és nagyban befolyásolják az egész atmoszférát. Válassz olyan bérelhető asztalt és széket, ami kiegészíti és segíti az esküvőd eredeti koncepcióját. Tekints rájuk dekorációs eszközként, az esküvőd meghatározó részeként, meghálálják.

Suzy és Lucy drótvázas székeink elegáns és modern hangulatot kölcsönöznek, Hank asztalunk pedig a legkülönbözőbb stílusokhoz is passzol, így bátran variálhatod bármelyik kölcsönözhető székünkkel.
Légy merész és teremts egyedi hangulatot esküvődön. Variálj két típusú, akár különböző széket az esküvőn, ezzel is még színesebbé és különlegesebbé tudod varázsolni a helyszínt. Ki mondta, hogy mindenkinek ugyanolyan széken kell ülnie?

_dsc1727.jpg

Legyél kreatív

Ha végiggondoljuk, igazából az asztalokra tett installációval találkoznak leghosszabb ideig a vendégek, így erre igazán érdemes nagyobb hangsúlyt fekteti.
Javasoljuk, hogy változó magasságú, rétegű és kontrasztú elemeket használj – további inspirációért itt olvashatod el az asztaldekoráció tervezésévelkapcsolatos bejegyzésünket.

Az asztaldekoráció tervezésekor ne kizárólag az asztal közepén elhelyezett futóra, gyertyákra, és virágokra gondolj. Az asztal teljes összképéhez hozzátartozik az evőeszközök, a tényár, a szalvéta, az ültető és menükártya kiválasztása is. Ezeknek sem kell unalmasnak lenniük, hiszen már hazánkban is rengeteg szín, forma és izgalmas textúra bérelhető bármelyik kiegészítőből.

_mg_1082.jpg

Fény, fény, fény…

Minden fényforrás kulcsszerepet tölt be az esküvő hangulatának alakításában. A legtöbb stílushoz és helyszínhez tökéletesen passzolnak az óriási tömbgyertyák, amelyeket átlátszó hengervázába téve kihelyezhetünk az asztalok közepére. Ez a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja a kellemes hangulat elérésének.

Ezen kívül bármilyen függesztett vagy irányított egyéb lámpával tovább bolondíthatjuk a helyszínünket. Érdemes ebben a kérdéskörben is dekoratőr vagy technikai szolgáltató segítségét kérni, hiszen sok egyéb ötlettel és eszközzel fognak tudni segíteni.

A bejegyzésben található bútorokat a www.yesseventhire.hu oldalán találjátok. 

Szólj hozzá!

Így ültesd a vendégeket az esküvődön

2018. október 04. 16:58 - nagynapneked

Minden menyasszony tudja, hogy az ültetési rend és így az asztalok elhelyezése is fontos momentum a nagy nap tervezésekor. 
_dsc1718.jpg
De hogyan ültesd le a vendégeket a nagy napon? 

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy „Hány vendéget szeretnél az asztal köré ültetni?„ Ez alapvetően meghatározza, hogy hány asztalra lesz majd szükséged. Fontos előre kalkulálni a vendégek számával, hiszen a túl sok asztal üresen pangó helyekhez, a túl kevés pedig kényelmetlen szituációkhoz vezethet. Te sem szereted ha evés közben a melletted ülő a könyökével lökdös minden falatnál, nem igaz?
bks_2456.jpg
Íme a három legközkedveltebb elrendezési mód, hogy könnyebb legyen elkészíteni az ültetési rendet. 

Egyedülálló asztalok

A legegyszerűbb verzió. Itt egy asztalhoz 10 vendéget tudsz leültetni, így 80 vendégnek kényelmesen elegendő 8 db asztal. Ha senkit nem szeretnél az asztalok végébe ültetni, akkor 80 vendégnek 10 db asztalra lesz szüksége, hiszen 8 fő ugyanolyan kényelmesen elfér majd az asztal körül.

_dsc1686.jpg

Hosszú sorok:

Ha hosszú sorba rendezed a bútorokat, az asztalok érintkezésével a hosszanti oldalakon több helyet nyersz, azonban kalkulálnod kell vele, hogy asztalok végein továbbra is csak egy fő tud helyet foglalni.

Ahogy az első ábra mutatja, 80 fős vendéglétszám mellett 8 db asztalra lesz szükséged. Ha azonban még kényelmesebben szeretnéd leültetni vendégeidet, a második ábrán szereplő módon 10 táblaasztallal biztosan mindenki kényelmesen elfér az asztal körül.

_dsc1701.jpg
U alak

Kedvelt elhelyezési mód, hiszen intim környezetet teremt és egyértelműen felhívja a figyelmet az asztalfőnél ülőkre. Vizuálisan szép, de ugyanakkor a helyigénye és bútorigénye is nagyobb az előzőeknél, hiszen sok hely üresen marad.

20180614_yesseventhire03789.jpg

Gondolatok a helyszínről...


Győződj meg róla, hogy a helyszínen ténylegesen elfér e kényelmesen az összes asztal és szék, megfelelő távolságot tudsz e hagyni a bútorok között a vendégek és a felszolgáló személyzet számára.

Ahány helyszín, annyi alaprajz, így célszerű mindig egy helyszíntől kapott méretarányos alaprajzon megtervezni a bútorok helyét. Ha további információkra vagy kíváncsi az asztalok elhelyezésével és dekorálásával kapcsolatban, akkor kattints alábbi blogbejegyzésünkre, ahol hasznos tippekkel és trükkökkel segítünk a tervezésben.


A bejegyzésben látható székeket és asztalokat a YESS EVENT HIRE oldalán  (www.yesseventhire.hu) Ti is megtaláljátok és akár ki is bérelhetitek őket esküvőtökre!
_dsc1644.jpg

Szólj hozzá!

Tippek az esküvői asztalokhoz

2018. augusztus 13. 16:10 - nagynapneked

Minden esküvő kardinális része a ültetési rend és a megfelelő számű és méretű asztal, hiszen a nem megfelelően kiosztott helyek, a kis tér vagy a túl nagy távolság ugyanolyan bosszantó lehet a szervezők, a kiszolgáló személyzet és a vendégek számára is.

A megfelelő méretű asztalhoz pedig előre kidolgozott dekorációs terv sem árt, hiszen jobb ha nem a rendezvény napján szembesülünk azzal, hogy az esküvői asztalaink konganak az ürességtől, vagy éppen annyira zsúfoltak, hogy a tálszervizes vacsora sem fér el rajtuk jó szívvel.

Alábbi bejegyzésünkben összefoglaltunk pár hasznos tippet, ami nagy segítséget nyújt minden olyan típusú rendezvény szervezőjének, aki asztalbérléssel kalkulál, legyen szó esküvőről, vállalati eseményről vagy konferenciáról. 

1. Amikor az asztalok elhelyezését tervezed az alaprajzon, figyelj az asztalok közötti távolságok megtartására.

Ahhoz, hogy a vendégek megfelelően tudják székeiket be és ki húzni, illetve a felszolgáló személyzet is akadálymentesen tudjon közlekedni az asztalok között, minimum 1,5 – 2 méteres helyet kell biztosítanod a bútorok között. Tervezz és nem érhet meglepetés! 
_dsc1686.jpg
2. Az egyes asztaloknál elhelyezett székek száma függ a használt szék stílusától. 

Általános szabály, hogy minden vendégnek legalább 60 cm-t helyet kell hagyni, hiszen ez teszi lehetővé, hogy kényelmesen elférjen az asztalnál. Ennél kisebb hely hosszútávon, akár a vacsoránál, már zavaróan hat és senki sem szeret kucorogva, egymást könyökkel lökdösve enni. 
_dsc1701.jpg
3. Egy praktikus szabály, amelyet célszerű szem előtt tartani; a terítéskor a bal oldalon helyezkednek el a szilárd anyagok, a jobb oldalon pedig a folyadékok.

Tervezd a pékáruk tálát és a vajtartót balra és az összes poharat a jobb oldalra. A szalvétát, ha nem a tányér közepére tervezed, a bal oldalon található villa oldalára kell helyezni.
_dsc1727.jpg
4. Mindig úgy állítsd a késeket, hogy a tányér felé forduljanak.

5. A stílusos étkezési dekorációval tervezel az asztalok közepére? Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy minimum 1,1 m széles tábla asztalt használj, mint ez a tölgy asztal, hogy elegendő hely maradjon a styling elemeknek, a virágoknak és természetesen a bornak! ;)
bks_2466.jpg
6. Ne feledd, hogy minél nagyobb az asztal közepe, annál nehezebben fognak a vendégek az asztal ellenkező oldalán ülő vendégekkel interakcióba lépni, így ha teheted a feleslegesen nagy körasztalok helyett, válaszd a tábla asztalt.

A bejegyzésben látható székeket és asztalokat a budapesti székhelyű YESS oldalán  (www.yesseventhire.hu) Ti is megtaláljátok és akár ki is bérelhetitek őket rendezvényeitekre! 20180614_yesseventhire03789.jpg

 

Szólj hozzá!

Hogyan válasszak menyasszonyi ruhát?

2017. május 03. 20:54 - nagynapneked

7 tipp, hogy felkészülten érkezz a ruhapróbára

Az előző blogbejegyzésben arról volt szó, hogy a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása mindenki számára kardinális kérdés, azonban ahhoz, hogy tényleg a legmegfelelőbbet tudd választani, rengeteg tényezőre érdemes odafigyelni. Ha nem olvastad, kattins.

Most pedig íme még 7 jó tanács, amit mindenképpen tarts be, ha ruhapróbára indulsz.

1. Érkezz smink nélkül. Ennek két oka is van, az egyik, hogy így a saját arcbőrödhöz leginkább passzoló ruhát fogod tudni próbálni, illetve így elkerülheted, hogy a sok öltözködés közben összekend a próbálandó darabokat.

2. Érkezz kísérővel. Olyannal, akinek az ízlésében a leginkább megbízol és természetesen közel áll a tiédhez. Több szem, többet lát.

kepernyofoto_2017-05-03_20_50_18.png

3. Cipőben próbálj! Méghozzá olyan sarokmagasságúban, amilyenben a nagy napon is tervezel majd lenni. Na persze ezt is ki kell majd választani, de minden esetben találd meg a szépség és a kényelem egyensúlyát.

4. Jegyzetelj! Vagyis nem Te, hanem a kísérőd. A sokadik ruha után már nem fogtok emlékezni rá, hogy mi nem tetszett a legelső vagy második ruhánál. Jegyezzétek fel a szalon nevét, a modell számát és a ruha pozitív és negatív tulajdonságait. 

5. Majd úgy is belefogyok!” Nem! Ne ess abba a hibába, mint amibe a motivációs farmernaci vásárlásánál. Ne válassz kisebb ruhát, a fent említett szlogennel, hiszen így magadat is megkíméled egy állandó stresszforrástól. Mindenki számára a tökéletes méret kiválasztása a legelőnyösebb minden ruhadarab vásárlásánál és ez a menyasszonyi ruháknál sincs másképp.

kepernyofoto_2017-05-03_20_49_31.png

6. Mozdulj! „Szép ez a ruha, csak ülni nem tudok benne.” Ez a mondat inkább a szalonban hangozzon el, mintsem a vacsorán. Ülj le, táncolj, hajlongj a ruhában, hogy kiderüljön kényelmes lesz e egész nap ezt viselni. Ha a válasz nem, keress tovább, hiszen kár lenne egy kényelmetlen, de szép ruhában tölteni a napot egy kényelmes és szép ruha helyett, nem igaz?

7. Irány a természetes fény! Szerencsére a legtöbb szalon fényviszonya nem hasonlítható össze egy pláza próbafülkéinek erős spot világításaival, de minél több természetes fény éri a ruhát, annál biztosabb lehetsz benne, hogy nem az esküvő napján fogsz szembesülni a ruhád árnyalatival. Gyerünk a fényre csajok!

Ha további segítség kell a szervezésben vagy szeretnél velem dolgozni írj nekem a kitti.boros@nagynapneked.hu email címre.

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.
Képek: onedaybridal.com.au

 

 

Szólj hozzá!

Menyasszonyi ruha kisokos

2017. április 26. 12:22 - nagynapneked

Így válassz ruhát az esküvődre!

A tökéletes ruha kiválasztása minden menyasszony számára kardinális kérdés, azonban ahhoz, hogy tényleg a legmegfelelőbbet tudd választani, rengeteg tényezőre érdemes odafigyelni.

Az első és talán legfontosabb, a stílus meghatározása, ami szorosan összefügg a nagy nap helyszínével. Érdemes végiggondolnod, hogy az általad megálmodott enteriőrhöz, az aktuális évszakhoz és az esküvő helyszínének adottságaihoz mennyire passzol majd az álomruhád. Egy hamisítatlan erdei menyegzőhöz nem túl praktikus uszályos ruhát választani, egy forró nyári napra tervezett eseményhez pedig ne álmodj sok réteges, fullasztó darabokat.

A következő szempont az alkatod meghatározása és a hozzá leginkább passzoló fazonok kiválasztása. Ezzel időt és energiát spórolsz meg magadnak, hiszen nem a szalonban kell majd a sokadik ruha felpróbálása után szomorúan konstatálnod, hogy az alakodhoz nem illik az elképzelt modell.

sziluett.jpg
Legyél tudatos menyasszony és készülj a ruhapróbákra, érkezz úgy, hogy konkrét elképzeléseid vannak a fazonokat illetően.

És, hogy melyik illik hozzád a leginkább?

nagynapneked.png

A „Báli”, más néven Hercegnős fazonoknál jellemző a szűk felsőrész és a nagyon karcsúra fűzött derékből induló óriási szoknyarész. Ezek azok a ruhák, amiket ha meglátsz, az az első gondolatod, hogy "ASSZTTAAA, hát ezt nem aprózták el! :O (szívemoji) "

Ez a Te fazonod, ha rövid a derekad, körte alakod van és igazi hercegnő szeretnél lenni a nagy napodon. Sajnos az alacsonyabb lányoknak nem ajánlott. 


bal.jpg

Az „A – vonalú” ruhák szabásvonalukról kapták nevüket, hiszen felső részük szorosan követi a test vonalát, deréktól pedig fokozatosan bővülnek egészen a szoknya szegélyéig. Ők a Jolly Joker darabok, hiszen szinte minden alkatú menyasszonynak jól állnak.

Különösen ajánlom azoknak a lányoknak, akik picit karcsúbbnak szeretnének tűnni, hiszen a szoknya szépen elrejti a szélesebb csípőt.

a.jpg

A „Sellő” szabású darabokat térdtől kiszélesedő fazon jellemzi. Nagyon nőiesek, megmutatják az alakot és hangsúlyozzák a csípőt, így szuper választás a magas, karcsú, homokóra alkatú lányok számára.

Következő életemben pont ilyen alakom lesz, úgyhogy én tuti ezt fogom válsztani.


sello.jpg

A modern esküvők nagy kedvencei az egyenes vonalú ruhák. Lágyan követik a test vonalát, de nem teljesen szűk szabásúak. Szuper választás a vékony, alacsonyabb és homokóra alkatú lányok részére.


egyenes.jpg

A mell alatt szabott, „Empire” stílusú ruhák szintén kedvelt modellek. A derék vonal nem hangsúlyos, a mell alatt bővül picit, de nem „A - vonalban”, hanem lazán, egyenesen omlik le az anyag, nem feszül a testre.

empire.jpg
Ha el szeretnéd rejteni a hasad, erősebb csípőd vagy combjaidat esetleg alacsony, rövid derekú menyasszony vagy ezzel a fazonnal nem fogsz mellé. Ezt a stílust válaszd akkor is, ha kismama vagy, hiszen szuperül el fog férni benne a növekvő pocakod is.

Ha további segítség kell a megfejtéshez vagy szeretnél velem dolgozni az alábbi elérhetőségek egyikén megtalálsz. 

Írj a kitti.boros@nagynapneked.hu címre.

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Képek: https://hu.pinterest.com/kitti_boros/blog_2017/

 

 

 

Szólj hozzá!

8 tipp sátras esküvőre készülőknek

2017. február 05. 11:54 - nagynapneked

Mostanában egyre népszerűbbek a sátras esküvők, teljesen joggal. :

Egy jól kiválasztott sátor remekül ötvözi a szabadtéri rendezvények kellemes, természetközeli hangulatát és a beltéri események megnyugtató biztonságát. 

Ahhoz azonban, hogy egy ilyen esküvő zavartalanul menjen, van pár fontos szempont, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani.  Íme, a legfontosabbak: 

ff79f9acfbe0e70a437d4d3596307bbe.jpg

1. A rossz időjárás toleranciája

Mielőtt végleg a sátras esküvő mellett döntötök, gondoljátok végig, milyen érzés lenne ha mégis esne az eső. Természetesen senki sem szeretne zivataros esküvőkbe belegondolni, de érdemesebb a helyszínválasztás előtt szembesülni ezekkel a dolgokkal, sem mint magán az esküvő napján. :) Garancia és jó válasz nincsen, a lényeg, hogy jól gondoljatok át minden variációt.

nagynapneked.jpg

2. B terv

Készítsünk “Bad weather plan”-t. Elengedhetetlen és óriási megnyugvást is jelent. Minden esetben olyan helyre tervezzük a sátrat, ahol nem megfelelő időjárási körülmények esetén be tud menekülni a násznép egy fedett, meleg helyre és ott tudja zavartalanul folytatni amint elkezdett. :)

3. Hőszabályozás

Július közepére ne tervezzetek esküvőt jeges italok, hűsítők és légkondi nélkül. Ugyanígy az őszi hónapoktól érdemes már fűtőberendezésekkel, pokrócokkal kalkulálni, hiszen biztosan minden vendégseregben van olyan, aki olyan mint én és már 23 fokban fázik. 

sator1.jpg

4. Bérleti költségek

Valamiért sokan azt hiszik, hogy egy sátras esküvő olcsóbb, mint egy rendezvényhelyszín kibérlése. Sajnos ez nem így van. Minden sátras esküvőre, legyen az bárhol és bármilyen messze a B opciós helyszínünktől, komplett struktúrát kell kialakítani. Legjobb esetben van a közelben áram és vízvételi lehetőség, azonban ezeket is el kell juttatni a sátorig. Szóba jöhet plusz költségként a generátor, hordozható mellékhelyiség, mobil öltöző, asztalok, székek, evőeszközök, poharak, rengeteg hűtő, pultok stb… Ezekkel érdemes már az elején kalkulálni.

6. Alvállalkozók

Minden esetben készítsétek fel az alvállalkozókat arra, hogy sátorban tartjátok az esküvőtöket. A catering szolgáltatótól a fotóson át a DJ-ig mindenkinek tudnia kell, hogy pontosan milyen feltételek lesznek adottak a helyszínen és biztosan rengeteg kérdésük is lesz a sátor méretével, áramkiállásokkal, rossz idős tervekkel kapcsolatban.

nn.jpg

7. Alaprajz

Gondos odafigyelést igényel és elengedhetetlen egy jó tervező applikáció, ahol megalkothatjátok saját alaprajzotokat és tudtok sakkozni a kellő mennyiségű asztallal, pultokkal, dekor elemekkel, tánctérrel és azzal a rengeteg mindennel, ami még elengedhetetlen a zavartalan lebonyolításért. Nagyon hasznos kis app-ok vannak, ezt a lépést se hagyjátok ki! :)

c78c9aaad7e9258a928452d3b49155ae.jpg

8. Ha a bulinak vége…

Ha esküvőszervező nélkül vágtok neki a szervezésnek, gondolnotok kell arra is, hogy a nagy nap a lefekvéssel nem ér véget. A sátorért az esemény végén vagy legkésőbb másnap biztosan jönni fognak a szállítók, így előre egyeztessétek le a sátor és az egyéb eszközök elvitelének timingolását.

 

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! Írj a kitti.boros@nagynapneked.hu címre.

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Képek: pinterest.com

Szólj hozzá!

Menny alkoholt rendeljek az esküvőre?

2017. január 29. 19:19 - nagynapneked

Esküvői alkohol kisokos

Miből mennyit?

Kényes kérdés ez az alkoholfogyasztás dolog. Ha túl kevés van belőle az a baj, ha túl sok, akkor pedig az. :)

Az alkoholfogyasztásnak és felszolgálásnak is ugyanúgy, mint a legtöbb dolognak bevállt, van egy módszere az esküvőkön. A legegyszerűbb szemléltetés érdekében íme egy ábra, amit érdemes alkalmazni, ha saját magatok tervezitek meg az italmennyiségeket.

Kezdésnek legegyszerűbb, ha három csoportra osztjátok az italokat. A sör, bor és tömény italválaszték biztosan lefedi mindenki ízlését. Normál fogyasztás mellett egy üveg bort 4 fő iszik meg, míg egy üveg töményből kb. 18 főnek tudunk tölteni. 

alcohol.jpg

Óránként egy kör itallal számolunk az első hat órában. Valószínű ezután úgyis ketté osztódik a társaság és lesznek akik alkoholmentes italokkal folytatják és lesznek, akik dupláznak. :)

A lényeg, hogy a helyszínnel egyeztessetek az esküvőt megelőzően, és tisztázzátok a italok timingolását, akkor nagy baj már nem lehet. 

Csin-csin!

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

Szólj hozzá!

Esküvő a sivatagban

2017. január 26. 18:02 - nagynapneked

Szuper esküvőre bukkantam a Green Wedding Shoes oldalán. Szeretném megmutatni Nektek, hiszen az egész hangulata eszméletlenül a szívemhez nőtt. 

jtruins-wedding-06-2.jpg

A nap főszereplői Krystal és Josh, akik egy varázslatos és bensőséges sivatagi esküvőt álmodtak meg maguknak barátaikkal és szeretteikkel. 

A helyszín, Ruin Venue egy 160 hektáros kanyonban található, Pioneertown / Califronia / közlében. Az 1920-as években egy bányászcsalád élt és dolgozott ezen a területen, ők építették a most romosan álló kőházat. 

jtruins-wedding-24.jpg

A helyszín amúgy rendezvényhelyszínként  üzemel, szóval nem Krystal és Josh volt az egyetlen, akik itt tartották az esküvőjüket, de ez szerintem semmit nem veszít a hely szépségéből. Az esküvő minden elemét saját maguk álmodták meg és kis családi és baráti szívességgel, de ők is valóstották meg. A menyasszony csokra is saját készítésű, a tiarája pedig egy antik Indonéz fejdísz, amit felújíttatott az esküvőre. 

Számomra a zene mindig nagyon fontos elemét képezi az esküvőknek, illetve úgy általában az egész életemnek, így mindig lázba jövök, ha valami nagy kedvenc hangzik el bevonuláskor, az aláíráskor, vagy a kivonuláskor vagy bármikor. Itt is ez történt. A GWS beszámolója szerint a következő dalok szólaltak meg a szertartás alatt: 

kepernyofoto_2017-01-22_20_54_15.png

Szóval én csak szeretnék bíztatni mindenkit, hogy EZT IS LEHET! TESSÉK ATOM MENŐ ZENÉKET VÁLASZTANI AZ ESKÜVŐRE. 

És ha az lenne az első gondolatotok, hogy "dehát itthon nincs is sivatag..." akkor hessegessétek is el, mert vannak ennél is csodálatosabb helyek itthon, ahol ugyan ilyen, sőt még szuperebb esküvőt lehet tartani. 

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

 

photography: Caleb John Hill Photography // venue: The Ruin Venue in Pioneertown, California // event design, planning + florals: the couple // wedding dress: Claire Pettibone // veil: Claire Pettibone // reception headpiece: antique Indonesian tiara refurbished and embellished by the bride // shoes: Jeffrey Campbell // bridesmaid dresses: the Reformation // hair + makeup: Lauren Paez Burt // groom suit: Burberry // invitation: Blue Eye Brown Eye // program: DIY // catering: Max City BBQ // pies: Modern Love Pie // rentals: Thrifted Sister VintageBaker Party RentalsToast Party Rentals // officiant: Andres Rigal // ceremony music: Whiskey Business // reception music: Boys Regular

Szólj hozzá!

5 tipp a tökéletes DIY virágcsokorért

2017. január 22. 17:16 - nagynapneked

Sokan tervezitek, hogy saját kezűleg készítetek dolgokat az esküvőtökre, esetleg csak imádtok mindent ami DIY? Ma egy „Hogyan készíts igazán szuper csokrot esküvőre, ajándékba vagy akár otthonra” bejegyzést hoztam Nektek. 

A csokrot készíteni első ránézésre nem is olyan bonyolult. Végül is csak növények, váza és egy jól megválasztott kompozíció kérdése az egész, nem? Hát nem egészen! Ha azt szeretnétek, hogy a csokor tartós legyen és esetleg tovább bírja, mint egy tábla csoki az oviban, vagy ne egy óriási elburjánzott rétnek nézzen ki, akkor bizony van egy – két trükk, amit érdemes betartani.

1. KUTATÓMUNKA

A jó munkához idő és energia kell, ne essetek neki egyből a csokorkészítésnek. Olvasgassatok picit róla, nézelődjetek a neten, ismerjétek meg a virágfajtákat, a színeket, a formájukat. Gyűjtsetek inspirációt és tervezzétek meg gondolatban a csokrot. Elsőre túlzásnak tűnhet a dolog, de hidd el, ha a virágárúsnál próbálod edönteni, hogy milyen színből szeretnéd a csokrot, akkor úgyis elkap a hév és össze vissza fogsz vásárolni mindent, szóval annak sosincsen jó vége. Tervezz!

b9749f325192838b839325e23a25416c.jpg

2. NE VIDD TÚLZÁSBA

Gondolom beszippantott Titeket a Pinterest és máris profi virágkötőnek készültök, (velem legalábbis mindig ez van) de próbáljatok meg egy vagy két virágfajtát kiválasztani és azokból megálmodni a kompozíciót. Első nekiugrásra, ez is csodás lesz! Ha bevállalósabbak vagytok, akkor pedig ezen a linken lépésről lépésre tudjátok elsajátítani a most óriás népszerűségnek örvendő, oversize virágcsokor készítését. 

3. ESZKÖZÖK

Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz: ( a virágokon kívül ) olló, szalag, drót, tűzők, vizes oázis. Ezek biztosan alapkellékek, nélkülük neki se álljatok a csokrok elkészítésének.

4. SZÍVÓS NÖVÉNYEK

Ha esküvőre, partyra készülnek a virágok és nem szeretnétek kockáztatni, az esemény előtt 24 órával készítsétek el a csokrot. A virágokat hűvös, árnyékos helyen tartsátok. Tiszta vizet öntsetek a vázákba és azokat a leveleket, amik a vízbe lógnának, várjátok le. Ezzel nyertek egy kis időt nekik.

5. KÉRJ SEGÍTSÉGET

Együtt minden könnyebb. Biztos akad olyan barát és barátnő, aki szívesen asszisztál a nagy napra készített csokor megalkotásában. Ha pedig már minden startolhat, egy kis minőségellenőrzés sosem árthat, lessétek meg, hogy tényleg egyben maradnak e az alkotások. Több szem többet lát. :)

+1: Mindig készíts próba csokrot, ne az esküvőd előtti nap derüljön ki számodra is, hogy mégis profi segítségét kellett volna kérned. Sok gyakorlás és szuper érzék kell egy tökéletes és tartós csokor elkészítéséhez, ha igazán biztosra szeretnél menni, bízz meg egy hivatásos virágkötőt.

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

fotók: pinterest.com

 

 

 

Szólj hozzá!

2017 legmenőbb dekor trendjei

2017. január 10. 18:26 - nagynapneked

Ilyen tuti nem lesz minden esküvőn!

A blogon volt már szó arról, hogy a lombzöld idén óriás sláger lesz. De ezen kívül is tartogat szuperségeket az év. Aki követi a blogot, tudja, hogy imádom a minimalista, modern dolgokat, oda vagyok az indusztriális stílusért, a fémekért, a sötét színekért. Összegyűjtöttem Nektek, hogy milyen idei új trendek dobogtatják meg éppen a szívemet. 

Íme:

PAUSZPAPÍR

Meghívók, borítékok, ültetőkártyák és még sorolhatnám. A pauszpapír egy nagyon vékony, áttetsző, fehér színű papír. (Alapvetően fehér, de már rengeteg színben árusítják.) Kézzel rajzolt műszaki rajzokhoz használják, szuperül lehet velük másolni az áttetsző jellegük miatt.

Az irodaszer fétisem teljes kiteljesedése, itthon is halmokban áll az asztalomon, valamit mindig alkotok belőle. Imádom az anyagát. Borítékként sejtelmes hatást kelt… szinte mindennel lehet kombinálni.

PLASZTIK ÉS ÜVEG

Jó minőségű plasztik anyagok vagy vékony üveg lapok lesznek nálam az idei év sztárjai. Kellemes, letisztult hatást keltenek, millió dologgal lehet őket variálni és még abszolút nem elcsépelt.

Meghívók, ültetőkártyák, menük készülhetnek belőle. Én is készítettem már feliratokat, nézzétek:

Szerintem szuper lett.

kepernyofoto_2017-01-10_18_19_23.png

Kövessetek instagramon még több inspirációért: www.instagram.com/nagynapneked

Persze a legtöbb betűtípus jól fog mutatni az áttetsző lapokon, de ha van rá mód, akkor itt vessetek be egy jófajta kalligráfiát, mert az kelti majd életre igazán a lapokat.

VILÁGÍTÓ TÁBLÁK

Igen, igen, igen! Itt már írtam nektek tavaly, hogy sebesen közeledik a neon feliratok és világító dobozok reneszánsza, de decemberre aztán ellepte a karácsonyfák alját az egyik lakberendezési áruházban kapható mini világító doboz. Vagy csak az én ismerőseim vásárolták fel őket? / Természetesen én is beszereztem egyet, túl nagy volt a kísértés. /

Szóval jönnek a dobozok. Igen…. És világítanak. Egy esküvő tervezésekor alapvetően is nagy hangsúlyt fektetünk a fények tervezésére, hiszen eszméletlenül fontos szerepet játszanak a hangulat fokozásában, de ezekkel a dobozokkal tovább perszonalizálhatjuk az eseményt és adhatunk plusz egy kis hangulatot akár a bejáratnál vagy a zenekar háttereként.

PROTEA

A földöntúli húsevő növény kinézetű virág nálunk is beszerezhető. A legkülönbözőbb színekben pompázik, a legkisebbektől az egészen óriási példányokig mindenféle méretben kaphatóak.

Én leginkább menyasszonyi csokorba ajánlanám és nem kell túlzásba vinni, egy nagyobb fejű példány elég is lehet, íme a kedvenc megoldásaim.Szóval ezek az idei kedvenceim, már nagyon várom, hogy akcióban is használjam őket!

Kitti

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon! 

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.


A képek forrásait itt találjátok: https://hu.pinterest.com/nagynapneked/2017/

Szólj hozzá!